Adobe FrameMaker steeds completer

Vele jaren waren op internetfora discussies te lezen over het voortbestaan van Adobe FrameMaker. De toekomst was onzeker, de ontwikkeling van het pakket zou gestopt worden, de goede punten van FrameMaker zouden worden samengevoegd met Adobe Indesign, enzovoort, enzovoort.

Met het uitbrengen van FrameMaker 10 begin 2011 en de update naar versie 11 afgelopen juli lijkt aan deze discussies een einde te komen.

De nieuwe versie biedt uitbreidingen op het gebied van XML en DITA, een weg die men al eerder is ingeslagen, waardoor FrameMaker nu een XML-editor is geworden met uitgebreide mogelijkheden.

Daarnaast is FrameMaker een krachtige editor voor auteurs die niet met XML willen werken met features als automatische nummering, hergebruik, conditioneel publiceren, kruisverwijzingen, complexe tabellen, automatische indexen, de bookfunctie en nog veel meer. Door een aantal nieuwe features is ook de gebruiksvriendelijkheid voor de auteur sterk toegenomen.

Door de koppeling tussen FrameMaker en Robohelp is het eenvoudig geworden om vanuit FrameMaker naar meerdere kanalen te publiceren, zoals websites en tablets. Tel hierbij de integratie met MicroSoft Sharepoint en de ondersteuning voor 3D-afbeeldingen op en je ziet dat er een mooi compleet pakket is ontstaan. Een uitstekende tool voor het maken van technische documentatie, zowel op papier als digitaal, met of zonder XML en DITA.

Lees meer op de site van Adobe of neem contact op met DCT als u meer wilt weten over de mogelijkheden van FrameMaker 11.

2018-12-10T14:52:27+00:00August 10th, 2012|