Zoek

Creëren

Het ontwikkelen van een product levert een hele hoop technische informatie op, zoals productspecificaties en veiligheidseisen. In de fase tussen productontwikkeling en productlancering zal deze informatie omgezet moeten worden naar documentatie die past en aansluit bij de doelgroep die uiteindelijk met het product zal gaan werken. Deze documentatie is niet alleen wettelijk verplicht: het stelt gebruikers ook in staat om goed geïnformeerd en veilig aan de slag te gaan met het product.

Het creëren van technische documentatie is niet alleen een technisch proces: het is ook een creatief proces. Een technisch schrijver beschrijft een product of dienst zo, dat het glashelder is hoe deze moet worden geproduceerd, gebruikt of onderhouden. De documentatie moet goed en logisch opgebouwd zijn en alleen informatie bevatten die daadwerkelijk van belang is voor de doelgroep. De creatie van technische documentatie is dan ook geen eenvoudige klus.

Onze diensten

DCT heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen van technische documentatie die een meerwaarde vormt voor producten en diensten.

Trainen

Werkt u regelmatig met technisch schrijvers? Dan weet u vast dat goede technisch schrijvers moeilijk te vinden zijn. Naast het detacheren van eigen professionals bieden wij nog een oplossing: DCT leidt namelijk nieuwe experts op. Intern, maar ook binnen organisaties.

 

Heeft u medewerkers in huis die ambitie en potentie hebben op het vlak van technisch schrijven of technische documentatie? Wij leiden ze op tot experts op dit gebied. Zo zorgen we samen voor een duurzame oplossing.

 

Lees meer over trainen »

Ontzorgen

Natuurlijk wilt u uw doelgroep zo goed mogelijk ondersteunen. Het is daarom belangrijk dat de informatie die ontstaat tijdens de productontwikkeling verwerkt wordt tot toegankelijke documentatie, die begrijpelijk is voor de gebruikers waarvoor deze bedoeld is. Op die manier wordt onwenselijk of onveilig gebruik van producten zoveel mogelijk voorkomen.

 

DCT neemt uw doel en doelgroep als uitgangspunt, bepaalt en filtert op basis daarvan de benodigde informatie en creëert zo de benodigde documentatie.

 

Lees meer over ontzorgen »

Adviseren

Bij het maken van goede documentatie is een concreet beeld van het doel en de doelgroep essentieel. Wie is de doelgroep, en hebben zij bijvoorbeeld dezelfde taalachtergrond?

 

Wij adviseren al ruim 10 jaar klanten op het gebied van, onder andere: doelgroepsbepaling, de keuze tussen woordelijke instructie en instructietekeningen, relevantie van informatie en wettelijke vereisten.

 

Lees meer over advies »

Meertalig

Wanneer technische documentatie de grens over gaat of een anderstalige doelgroep heeft, is het wenselijk of zelfs wettelijk verplicht om deze te laten vertalen. DCT werkt nauw samen met een vertaalpartner met ruim 40 jaar ervaring in (technische) gebruikersdocumentatie en de vertaling hiervan. Door deze bundeling van krachten zijn onze klanten altijd verzekerd van het beste resultaat.

 

Ook wat betreft de vertalingen van documentatie zijn we graag zo efficiënt mogelijk. Daarom bouwen we onze vertalingen modulair op.

 

Lees meer over meertalige documentatie »

Maatwerk

Blijft u herhaaldelijk tegen dezelfde uitdagingen wat betreft het creëren van technisch documentatie aan lopen? DCT biedt unieke, efficiënte en duurzame oplossingen, waardoor u weer langdurig zelf aan de slag kunt met documentatie.

 

Lees meer over onze maatwerkoplossingen »

Detacheren

Wanneer de productontwikkeling achter de rug is, is de realisatie van de vereiste documentatie de volgende stap. Het is fijn om daar (tijdelijk) een vast persoon voor te hebben, die de benodigde kennis heeft en technische informatie om kan zetten naar duidelijke gebruikersdocumentatie.

 

DCT heeft een groot aanbod van gespecialiseerde professionals op uiteenlopende gebieden, die voor elke gewenste duur ingehuurd kunnen worden. Zij gaan aan de slag met de technische informatie en verwerken deze tot elke gewenste publicatievorm.

 

Lees meer over detachering »