Search

Beheren

Goede documentatie komt pas echt tot zijn recht wanneer deze goed beheerd wordt. Op deze manier kan informatie optimaal gebruikt en hergebruikt worden en is de juiste versie van het juiste document altijd binnen handbereik. Daarnaast is het belangrijk dat documentatie up-to-date blijft wanneer er bijvoorbeeld technische vernieuwingen plaatsvinden, relevante wet- en regelgeving aangepast wordt of wanneer een organisatie een buitenlandse markt betreedt.

Het beheren van documentatie kan veel tijd en geld kosten. DCT zorgt er echter voor dat beheer weer eenvoudig wordt en kosten worden bespaard. We zorgen voor documentatie die altijd toegankelijk en begrijpelijk is, om de processen van organisaties te stroomlijnen en de veiligheid van gebruikers te waarborgen.

Onze diensten

DCT heeft jarenlange ervaring met het beheren en optimaliseren van technische documentatie, zodat u er weer eenvoudig mee aan de slag kunt.

Detacheren

Het beheren en optimaliseren van documentatie kan een uitdagende klus lijken. Dat hoeft het niet te zijn. DCT stelt haar brede netwerk van professionals graag beschikbaar.

 

Zij staan organisaties bij, onder andere op het gebied van beheer en optimalisatie, om het proces van documentatiebeheer uit te voeren of te begeleiden, voor korte of langere periode, op locatie of op afstand.

 

Lees meer over detacheren »

Trainen

Is detachering geen optie, maar is er wel een behoefte aan extra kennis? Naast de detachering van professionals bieden we nog een andere optie.

 

DCT leidt namelijk ook professionals op tot specialist op het gebied van technische documentatie, intern én binnen organisaties.

 

Lees meer over trainen »

Ontzorgen

Wanneer meerdere medewerkers met of binnen documentatie werken, is het soms lastig bij te houden wat er aangepast is en wat de laatste en juiste versie is. Wij zorgen ervoor dat deze problemen zich niet meer voordoen.

 

DCT wijzigt documentatie of breidt deze uit op basis van doorontwikkelingen of (wets)wijzigingen van een product en deelt informatie op een dusdanige manier in, dat hergebruik van deze informatie mogelijk en eenvoudig wordt. Dit zorgt voor een efficiënter werkproces en tijd- en geldbesparing. 

 

Lees meer over ontzorgen »

Adviseren

Bij de ontwikkeling van een product komt een hoop technische informatie kijken. Elke vernieuwing, aanpassingen, doorontwikkeling, wetswijziging en veiligheidsinstructie moet worden bijgehouden en gedocumenteerd, waardoor er constant nieuwe versies van de documentatie ontstaan.

 

Wanneer documentatiebeheer niet optimaal ingericht is, kan dit voor een onoverzichtelijk geheel en verwarring zorgen. Onze experts scheppen orde in documentatiechaos en adviseren organisaties op het gebied van optimalisatiemogelijkheden. 

 

Lees meer over advies »

Meertalig

Goed beheer is essentieel voor een goede meertalige documentatie, al vóór het vertaalproces. Door documentatie op modulaire wijze op te bouwen, zijn wijzigingen in zowel de originele tekst als de vertaalde tekst eenvoudig aan te passen. Dit voorkomt de noodzaak voor een nieuwe vertaling, iedere keer dat er een wijziging doorgevoerd wordt.

 

Daarnaast zorgt beheer door middel van een vertaalgeheugen er ook voor dat tekst hergebruikt kan worden bij toekomstige vertalingen. Hierdoor worden vertalingen altijd juist opgebouwd en wordt consistente en correcte terminologie toegepast.

 

Lees meer over meertalige documentatie »

Maatwerk

Wanneer eenzelfde documentatie-uitdaging steeds de kop op blijft steken, moet er een duurzame oplossing komen. DCT maakt unieke oplossingen op maat , die ervoor zorgen dat organisaties zelf weer de regie kunnen nemen over onder andere het beheren en optimaliseren van hun documentatie.

 

Dit doen we door op de klant afgestemde processen of software te maken en implementeren. 

 

Lees meer over onze maatwerkoplossingen »