Zoek

Over ons

DCT is dé expert op het gebied van toegankelijke, transparante en begrijpelijke documentatie.

Wanneer u zich in de productontwikkeling begeeft, krijgt u vroeg of laat te maken met technische documentatie. U kunt daarbij tegen vragen of problemen aanlopen met betrekking tot het creëren, beheren of publiceren hiervan.

DCT weet uit ervaring dat een goede oplossing vaak ligt in één, of in een combinatie van verschillende diensten die wij leveren. We ontzorgen, adviseren, vertalen uw documentatie, bieden maatwerkoplossingen, detacheren onze professionals voor projecten én we leiden experts op – intern en binnen organisaties.

De gebruiker als basis

Technische documentatie is niet slechts een wettelijke noodzaak. Het maakt ook het verschil tussen juist en onjuist, veilig en onveilig gebruik van een product en de ervaring die de gebruiker heeft met het product en de organisatie. Het verzorgen van technische documentatie is dan ook niet alleen een technisch verhaal: het is ook een creatief proces.

Voor een goede ervaring met een product is inlevingsvermogen in de doelgroep nodig. Zij moeten goed bediend of geïnformeerd worden door de gebruikersinformatie. Hiervoor zijn de juiste woorden op de juiste plek nodig; of soms juist géén woorden, maar instructietekeningen. Wanneer documentatie goed aansluit bij de gebruikers, zorgt dit er ook voor dat zij een goed gevoel bij een merk krijgen. Goede documentatie is dus niet alleen noodzaak, maar ook van groot belang voor de reputatie van uw organisatie.

Inhoudelijk kan een samenwerking met DCT zeer divers zijn. De ene keer maken we technische documentatie, dan adviseren we organisaties, of detacheren we een professional voor een handleiding voor een installateur die diepgaande kennis moet hebben over de werking van een product. Of we gaan aan de slag met een consumentenhandleiding, waardoor diepgaande informatie plaats moet maken voor een uitgebreidere beschrijving van het gebruiksproces. Beide documenten moeten toegankelijk en begrijpelijk zijn en de veiligheid van de gebruiker waarborgen. Waar u zorgt voor een uitstekend product, zorgen wij ervoor dat deze op een optimale manier in gebruik genomen kan worden.

Expert en partner

Maar DCT is meer dan alleen expert op het gebied van technische documentatie: we zijn de partner voor alle uitdagingen die de kop opsteken bij het creëren van gebruikerscommunicatie. We verzorgen niet alleen het gehele proces van het omzetten van technische gegevens van een product of dienst naar technische documentatie: DCT is ook gespecialiseerd in het ontwikkelen en implementeren van unieke, duurzame en op maat gemaakte oplossingen, waar organisaties nog jaren mee vooruit kunnen. Denk bijvoorbeeld aan de implementatie van software en tools, waardoor zelfstandig beheren en optimaliseren mogelijk gemaakt wordt.

Alle disciplines die bijdragen aan goede documentatie hebben we zelf in huis. Ons team bestaat onder andere uit technisch consultants, (technisch) schrijvers, grafisch vormgevers en technisch tekenaars en trainingsontwikkelaars. Voor de vertaling van uw technische documentatie werken we samen met onze zusterorganisatie Vertaalbureau L&L. Dit maakt ons een zeer flexibele en veelzijdige partner.

Daarnaast is DCT ook een opleider: we leiden professionals op tot technisch schrijvers, zodat zij intern of extern ingezet kunnen worden. Ook verzorgen we opleidingstrajecten voor (medewerkers van) onze klanten. Zo dragen we samen bij aan een nieuwe generatie technisch schrijvers.

Een gesprek zegt meer dan duizend woorden

DCT is een langetermijnpartner die het gehele documentatieproces uit handen kan nemen en met oplossingen komt. Zelf de expertise en veelzijdigheid van DCT ervaren?

Geef hieronder uw documentatievraag aan en onze medewerkers komen geheel vrijblijvend bij u terug.