Search

Ontzorgen

DCT is dé partner voor elk vraagstuk omtrent technische documentatie. We vullen elke documentatiebehoefte in en gaan elke documentatie-uitdaging graag samen aan.

Of het nu gaat om het schrijven en publiceren van een gebruikershandleiding voor een net ontwikkelde keukenmachine, het maken van een mobiele applicatie waarmee de servicehandleidingen voor automonteurs toegankelijk worden of we aan de slag gaan met een veelvoud aan vertalingen voor veiligheidsinstructies voor medewerkers van een internationaal vrachtschip.

Creëren

Technische documentatie is een breed begrip, met nog bredere mogelijkheden. Welke documentatie(vorm) uiteindelijk moet voortvloeien uit technische informatie is afhankelijk van een aantal factoren. Wie is bijvoorbeeld de doelgroep, voor wie is de documentatie bedoeld? En wat is het doel van de documentatie? Wanneer informatie gericht is op consumenten, wordt een document vanzelfsprekend anders opgebouwd dan wanneer deze zich richt op leveranciers, monteurs of installateurs.

Onze technisch schrijvers bepalen samen met organisaties de beoogde doelgroep, verzamelen en sorteren de benodigde en relevante gegevens binnen de stapel aan technische informatie ontstaan tijdens de productontwikkeling en leveren zo een optimaal product af.

Lees meer over creëren »

Beheren

Productontwikkeling en dienstverlening levert een hoop technische gegevens én documentatie op. Na verloop van tijd stapelt dit zich op, zeker als er regelmatig wijzigingen of toevoegingen doorgevoerd worden. Het kan dan zomaar dat het overzicht weg is.

DCT helpt met het scheppen van orde in de chaos, zodat documentatie weer goed beheerd kan worden. Dit doen we door documentatie te wijzigen of uit te breiden op basis van doorontwikkelingen of (wets)wijzigingen van producten en het indelen van documentatie op een dusdanige manier, dat hergebruik van informatie niet alleen mogelijk wordt maar ook veel gemakkelijker is. Voor organisaties die herhaaldelijk tegen problemen of uitdagingen op het gebied van documentatiebeheer aanlopen, biedt DCT ook duurzame maatwerkoplossingen in de vorm van de implementatie van processen of software.

Op deze manieren zorgen we ervoor dat organisaties en haar werknemers weer inzicht krijgen in hun documentatie en zelfstandig aan de slag kunnen.

Lees meer over beheren »

Publiceren

We leven in een wereld die steeds verder en sneller digitaliseert. Het komt daardoor steeds vaker voor dat handleidingen, beschrijvingen en instructies digitaal beschikbaar gemaakt worden. Sommige organisaties geven echter nog steeds de voorkeur aan fysieke, papieren documentatie voor hun gebruikers. Complex digitaal of traditioneel geprint: DCT regelt het.

Twijfelt u nog? Door onze ervaring en de grote variatie aan klanten kunnen onze experts u altijd van het beste advies voorzien.  

Lees meer over publiceren »