Zoek

Expert in 6 modules: opleiding tot technisch schrijver bij DCT

DCT biedt een praktijkgerichte opleiding tot technisch schrijver aan. Individuele e-learnings op maat met de juiste begeleiding. Word technisch schrijver!

Dat DCT technische schrijvers detacheert wist u misschien al. Maar wat u misschien nog niet weet, is dat we ook een opleiding tot technisch schrijver aanbieden. In de opleiding leren we professionals alle kneepjes van het vak. En dat gaat om heel veel meer dan het leren schrijven en opbouwen van handleidingen. We vertellen er meer over in deze publicatie.

DCT als opleider van technisch schrijvers

DCT staat als opleider middenin de praktijk van technische documentatie. We weten als geen ander wat er van technisch schrijvers gevraagd wordt en welke vaardigheden zij moeten bezitten om perfecte technische documentatie af te leveren.

De basisopleiding tot technisch schrijver is opgebouwd uit zes modules, waaronder topic-based schrijven, Simplified Technical English, de invloed van Europese richtlijnen en normen en een aantal praktijktrainingen. De opleiding beantwoordt belangrijke vragen, zoals: wat maakt een tekst goed? Hoe orden je informatie op de beste manier? Hoe help je de lezer en schrijf je goed leesbare teksten? Wat zijn de voordelen van XML voor topic-based schrijven? Er is een goede balans tussen theorie en oefening: de deelnemers kunnen direct aan de slag met de opgedane kennis.

Opleiding tot technisch schrijver: de praktische zaken

Hoe lang de opleiding duurt verschilt per deelnemer. Het is aan de klant of de deelnemer zelf om te bepalen welke kennis en expertise vereist is. Is er behoefte aan specifieke of aanvullende kennis? Door de modulaire opbouw van de training is het mogelijk om de training geheel op maat te maken. Natuurlijk kunnen we u hierin adviseren. Dit heeft vanzelfsprekend ook invloed op de duur en kosten van de opleiding.

Individuele e-learnings met begeleiding

We bieden de opleiding in de regel aan als e-learning modules. Zo kunnen deelnemers de opleiding individueel, in hun eigen tijd en op de door hen gewenste locatie volgen. Er is naar behoefte ook de mogelijkheid tot begeleiding van onze trainer. Deze begeleiding kan bijvoorbeeld plaatsvinden in een wekelijkse, digitale meeting. Op deze momenten beantwoordt de trainer vragen, voorziet hij de deelnemers van toelichting op de lesstof en geeft hij feedback op ingeleverde opdrachten.

Ook ná de training blijft DCT beschikbaar voor vragen, advies en begeleiding. De lijnen zijn kort, aangezien de meeste deelnemers werkzaam zijn bij onze klanten. En is de training afgerond? Dan is het mogelijk om op aanvraag een certificaat van deelname te ontvangen.

Word technisch schrijver binnen uw organisatie

Wordt u de nieuwe technisch schrijver van uw organisatie? Of heeft u werknemers op het oog graag de stap naar technisch schrijven zouden willen zetten? Laat hen kennismaken met het vak door de opleiding tot technisch schrijver van DCT. We verzorgen in overleg ook schrijftraining op locatie. We gaan hierover graag met u in gesprek om te kijken wat er mogelijk is.

Interesse in onze opleiding of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met ons team, zij adviseren u graag.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Samenwerking DCT en CrossLang

DCT is trots om mede te delen dat wij samen met CrossLang, expert op het gebied van translation automation en language technology, een unieke nieuwe dienst aanbieden. Door bundeling van onze krachten bieden wij een effectieve en kostenbesparende oplossing voor het vertalen van voice-overs.

Lees meer »