Tenderschrijver2019-02-08T09:14:12+00:00

Een aanbesteding of tender is een procedure die wordt uitgezet door een organisatie, overheidsdienst of een bedrijf om een onderneming te vinden die een bepaalde opdracht kan uitvoeren. De bouw van een nieuw museum of de implementatie van een IT-programma zijn daar voorbeelden van. Vaak zijn dat grote en interessante opdrachten die bedrijven graag willen binnenhalen. Ze moeten daarvoor een aanbieding indienen. En die moet zó goed worden ontwikkeld en geschreven dat een bedrijf de opdracht gegund krijgt. Er hangt dus veel af van de (inhoudelijke) kwaliteit van de inschrijving. Het inschakelen van een tender schrijver van DCT is in dit proces geen luxe, maar feitelijk een noodzaak.

Een aanbieding in een tenderproces is een strak gestructureerd document dat moet voldoen aan een aantal normen dat de aanbesteder stelt, zoals de gunnings- en selectiecriteria. Daarnaast en bovenal moet in uw inschrijving het plan van aanpak uitvoerig uitgewerkt staan. Daarin staat vermeld wat u gaat doen voor de aanbesteder, hoe en wanneer u dat gaat doen, wat u daarvoor inzet en wat het gaat kosten en daarnaast wat de unieke toegevoegde waarden van uw bedrijf zijn, waardoor u zich onderscheidt van anderen. Dit zijn dingen die allemaal deel uitmaken van het werk van een tender schrijver.

Empathisch vermogen

De ervaren tender schrijver heeft een groot empathisch vermogen. Hij of zij kan de vragen van de aanbesteder doorgronden en vertalen in wat daarop uw beste antwoorden zijn. Zowel in de omschrijvingen van de criteria en het plan van aanpak als in de vorm waarin u uw inschrijving presenteert.

De DCT-specialisten werken mee aan de (grafische) look and feel van uw aanbieding. Ze adviseren u bijvoorbeeld over het gebruik van grafieken, beeldmateriaal of statistieken en de complementaire kracht die deze elementen hebben om uw aanbieding te verhelderen en te verbijzonderen.

Gegund krijgen

Het inschakelen van een tender schrijver van DCT zal uiteraard een investering voor u zijn, maar het is er wel een die zich dubbel en dwars zal terugbetalen. Simpelweg, omdat u met de professionele ondersteuning van DCT uw gunkans op het krijgen van een aanbesteding aanzienlijk vergroot.