Illustrators2018-12-28T09:06:59+00:00

Of het nou gaat om een werkbeschrijving voor een productieafdeling in een machinefabriek, een servicehandleiding voor een ingewikkelde machine of een gebruiksaanwijzing voor keukenapparatuur, goede technische documentatie maakt altijd gebruik van duidelijke afbeeldingen om processen inzichtelijk te maken.

Om alle soorten technische documentatie zo begrijpelijk mogelijk te maken, heeft DCT vormgevers, ontwikkelaars en technisch illustratoren in dienst. Samen met de technisch auteurs zorgen zij voor een efficiënte en uiterst gerichte overdracht van informatie. Een duidelijk en doelgericht technisch document is het resultaat van deze samenwerking tussen schrijvers en illustratoren.

Heldere informatie

In technische documentatie versterken teksten, afbeeldingen en pictogrammen elkaar in het direct en eenvoudig overbrengen van vaak complexe informatie. Op basis van gegevens van de technisch auteur, eigen research, aangeleverde schetsen en foto’s of zelfs complexe 3D-modellen van de opdrachtgever, ontwikkelt de technisch illustrator heldere en duidelijke afbeeldingen. De technisch illustrator kan informatie helder en duidelijk weergeven, en tegelijkertijd rekening houden met de huisstijl en wensen van de opdrachtgever. 

Automatisering

Voor het omzetten van de in XML geschreven teksten naar overzichtelijke documentatie die aan alle voorwaarden voldoet, maakt DCT gebruik van stylesheets. Deze worden door onze ontwikkelaars op maat gemaakt zodat de geleverde documentatie aansluit bij de huisstijl en wensen van de opdrachtgever. 

Beeldcultuur

In het verleden speelden afbeeldingen een secundaire rol in technische documentatie. Illustraties waren bedoeld als ondersteunend materiaal bij de technische beschrijving. In onze huidige beeldcultuur is een steeds grotere rol weggelegd voor beeldelementen bij het overbrengen van informatie. Soms bestaan werkinstructies bijna geheel uit beeldmateriaal. Goed vormgegeven grafische instructies overschrijden land- en taalgrenzen en zijn zodoende uitstekend geschikt voor belangrijke veiligheidsprocedures en waarschuwingen.

DCT zorgt voor de juiste balans tussen beeld en tekst in technische documenten en kan ook bestaande documentatie aanpassen aan iedere gewenste balans tussen tekst en illustraties. DCT gaat daarbij verder dan het toevoegen van beeldmateriaal aan bestaande tekst, maar zorgt ook voor een nieuwe tekststructuur en –opbouw zodat grafische elementen op de juiste manier worden gebruikt om de beoogde doelgroep optimaal te bereiken.

Nieuwe media

Procesinstructies en handleidingen worden niet meer alleen geleverd in de vorm van boeken of pdf-bestanden. Het werken met laptops en tablets vraagt een andere opzet en vormgeving van technische documentatie. Door het bundelen van de verschillende expertises op het gebied van ontwikkeling, vormgeving en interface design kan DCT voor deze platforms programma’s samenstellen voor interactieve werkinstructies. Op deze manier is op ieder moment in een productieproces de juiste hoeveelheid informatie direct beschikbaar.