Document controller2019-02-08T09:30:11+00:00

Informatie moet niet alleen helder en toegankelijk zijn, maar ook beheersbaar en vindbaar. Voor het beheren van grote hoeveelheden documentatie is document control van groot belang.

Iedere organisatie heeft te maken met grote hoeveelheden documenten. In de steeds verder geautomatiseerde werkomgeving is het belangrijk om overzicht te houden over al deze informatie. Dankzij de digitale manier van werken is het steeds gemakkelijker geworden om kopie├źn en nieuwe versies van documenten te maken die ergens worden opgeslagen.

Document Control

Problemen ontstaan wanneer er meerdere versies van documenten circuleren in een organisatie. Vaak is het dan niet duidelijk wat het meest actuele document is en of er niet op een andere plaats nog een gewijzigde versie is opgeslagen. Het doel van document control is het garanderen dat de juiste informatie op de juiste plaats en op de juiste manier wordt opgeslagen en beheerd.

Overzicht en strategie

Om de grote hoeveelheid informatie overzichtelijk te houden, is een goede documentenstrategie noodzakelijk. De document controllers van DCT kunnen hiervoor de juiste strategie bepalen en organisaties helpen bij het implementeren van informatiemanagement.