Softwarehandleiding2018-12-07T11:01:32+00:00

Het ontwikkelen van software is een intensief en complex proces. Voordat er nog maar één letter softwarecode is geschreven, stapelen de documenten zich al op. Denk aan software requirements, functionele analyses en specificaties, software-architectuur en database design en graphical user interface design en test- en projectplannen. U herkent dat ongetwijfeld.

Op het moment dat u uw software lanceert, moeten er nog meer documenten worden gemaakt. Handleidingen die de gebruikers helpen om uw software te installeren, configureren, beheren en gebruiken. Het ontwikkelen van software handleidingen is echt een klus voor de specialisten van DCT.

Schrijver van softwarehandleidingen is ook een ontwikkelaar

De schrijver van software handleidingen is ook een ontwikkelaar. Hij of zij werkt helder en gestructureerd en bouwt de verschillende handleidingen zodanig dat deze precies zijn afgestemd op de doelgroepen. Zo houdt hij rekening met welke informatie een (eind)gebruiker moet weten en vooral ook wat hij niet hoeft te weten. De specialist in dit vak schrijft kort, zonder teveel jargon en taakgericht. Eén van de doelen die hij constant voor ogen heeft is dat de (eind)gebruiker van uw software door middel van de handleidingen aan de slag kan en zijn taken kan uitvoeren.

Balans

Door het inschakelen van een specialist in het ontwikkelen van software handleidingen ontstaat er voor u een win-winsituatie. Hij of zij brengt bijvoorbeeld een uitstekende balans aan tussen de informatie die in papieren en/of digitale media staat en de informatie waarmee uw helpdesk uw klanten helpt.

Minder fouten

In de praktijk betekent dat vaak een ontlasting van een helpdesk, dus minder kosten en een hogere klanttevredenheid. Door op een zeer specifieke manier de informatieoverdracht op te bouwen en die vooraf samen met u uitvoerig te testen, reduceert de schrijver de kans op fouten door de (eind)gebruiker. Uit de praktijk blijkt dat een (eind)gebruiker die onjuiste instructies krijgt vervolgens bijna een derde van zijn tijd besteedt aan het proberen op te lossen van de fout die hij maakte. Dat kunt u voorkomen als uw software handleidingen worden ontwikkeld door een DCT-specialist. Uw klanten zullen dat waarderen.