DCT

Making information accessible

Informatie management voor Green Passports

Date: 

maandag, 13 augustus, 2012 - 13:45

In 2009 heeft de Internationale Maritieme Organisatie een Conventie aangenomen met betrekking tot het veilig en milieubewust recyclen van schepen. Deze conventie houdt onder andere in dat schepen met een waterverplaatsing van 500 ton of meer, voor de veiligheid van de werknemers van de recyclebedrijven maar ook van de scheepsbemanning, een zogenaamde Inventory of Hazardous Materials (IHM = inventarisatielijst van schadelijke stoffen) bij zich moet dragen.

Damen Shipyards, wereldmarktleider in scheepsbouw, heeft DCT gevraagd een oplossing te leveren voor het creëren, beheren en publiceren van alle informatie voor de IHM, ook wel Green Passports genoemd.

DCT heeft een informatie management applicatie ontwikkeld op Microsoft SharePoint. Hiermee kunnen toeleveranciers de benodigde informatie per component online met behulp van formulieren vastleggen. Medewerkers van Damen kunnen met deze informatie Green Passports samen stellen, informatie valideren en de voortgang van het proces monitoren. De informatie over de componenten is herbruikbaar. Hierdoor zal het samenstellen van Green Passports voor nieuwe schepen steeds sneller gaan.

Damen Shipyards heeft begin juli het eerste Green Passport geleverd. Lees hier meer over in dit nieuwsbericht.