DCT

Making information accessible

Medewerkers aan het woord

Wouter Florusse

Wat vind je leuk aan je werk?
De afwisselende aard van mijn functie spreekt mij het meeste aan. Niet persé de focus op één specialisme maar breed (grafisch) inzetbaar zijn.
Creatief kunnen zijn met alle middelen die ik voor handen heb en krijg. Tevens is het leuk te merken dat door je ervaring mensen je weten te vinden en je die ervaring met anderen kunt delen. Met z’n allen voor een mooier product.

Over 5 jaar dan?
Meer ontwikkeld op het vlak van interactive design, iets wat mij erg aanspreekt. De ontwikkelingen op het gebied van grafisch/creatieve software maken steeds meer mogelijk. Ik kan daar behoorlijk enthousiast van worden!

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben vader van twee jongens, deze kerels zorgen uiteraard voor mijn grootste tijdsbesteding. Daarnaast ben ik muzikant (gitarist), muziek speelt een grote rol in mijn leven. Ik ben ook een sociaal dier, vrienden betekenen veel voor mij en ik spendeer veel tijd aan mijn sociale contacten. Lezen is ook erg belangrijk, historisch verantwoord of fantasy. Daarnaast is mijn allergrootste passie tekenen en (digitaal) schilderen. De fantasie de vrije loop kunnen geven, van een gezonde dosis escapism is nog nooit iemand slechter geworden!

Leukste moment bij DCT:
Eén van de leukste momenten was voor mij het rondleiden van mijn gezin in het nieuwe pand. Mijn toen 4 jarige zoon kroop achter mijn bureau en verkondigde mij hier later ook te willen werken. Dat zijn de momenten die je er aan herinneren waarom je met z'n allen hard werkt en er wat moois van wilt maken.

 

Willemijn Goos

Wat vind je leuk aan je werk?
Het allerleukste aan mijn werk vind ik het contact met vertalers uit allerlei verschillende landen. Wanneer je een vertaler vaker inzet, leer je hem/haar een beetje kennen. Daardoor is het uitsturen van een aanvraag altijd meer dan zomaar een mailtje versturen. Ook houd ik van de afwisseling van mijn werkzaamheden. Projecten met veel talen en DTP hebben dan ook mijn voorkeur.

Over 5 jaar dan?
Over 5 jaar hoop ik nog steeds heel afwisselende werkzaamheden te hebben, zoals dat ook nu het geval is, zodat ik met even veel plezier naar mijn werk blijf gaan. Misschien dat ik tegen die tijd over nog iets meer technische kennis over de werking van vertaaltools beschik, waardoor ik technische problemen zoveel mogelijk zelf kan oplossen.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd kijk ik graag detectives en lees ik graag spannende boeken. Verder ga ik bij mooi weer graag een stukje skaten en als het even kan een weekendje kamperen. Daarnaast ga ik elke week naar zumba; door de vrolijke muziek en afwisselende dansjes geeft dit enorm veel energie, waardoor ik er altijd veel zin in heb!

Leukste moment bij DCT:
Het leukst vind ik de voldoening die je voelt bij afronding van een lastig project. Bij één klant in het bijzonder was de werkwijze vrij ingewikkeld en foutgevoelig. Voor deze klant heb ik een nieuwe werkwijze uitgedacht. Telkens als ik voor deze klant nu een project uitvoer, is het heel fijn om te zien hoeveel beter alles nu loopt en hoezeer de kwaliteit verbeterd is!

 

Inge Weyers

Wat vind je leuk aan je werk?

Het leukste van mijn nieuwe functie binnen DCT vind ik de afwisseling tussen de technische aspecten en de contacten met de klant. Mijn werk biedt mij nu de mogelijkheid me technisch te verdiepen in document management systemen, hoe deze zo op te zetten en in te richten dat ze het optimale resultaat leveren voor de klant. Maar naast deze technische werkzaamheden, krijg ik ook de kans om bij klanten over de vloer te komen en daar vanaf het begin van een project bij het vinden van de ideale oplossing betrokken te zijn.
Het leuke van DCT is dat zij mij de mogelijkheid hebben geboden om mijn carrière een andere kant uit te laten gaan. Zij hebben de stap van technisch redacteur en document specialist naar Business Consultant mogelijk gemaakt en van mijn collega's krijg ik veel ondersteuning tijdens het inwerktraject.

Over 5 jaar dan?

Over 5 jaar ben ik uitgegroeid tot volwaardig Business Consultant. Ik manage mijn eigen accounts en help onze klanten op alle vlakken van documentatie management en creatie. Ook zal ik de DCT naam vaak verspreiden op conferenties en beurzen overal over de wereld, waar ik presentaties geef en nieuwe potentiële klanten werf, zowel uit Nederland, Europa als de rest van de wereld.

Wat doe je in je vrije tijd?

Als het kon zou ik al mijn vrije tijd aan reizen besteden. Of het nou verre reizen naar andere continenten, stedentrips of kampeerweekenden zijn, het reizen zit mij in het bloed. Nergens kom ik meer tot rust dan wanneer ik op reis ben, nieuwe culturen en landen ontdek of lekker met een boek in de zon zit.

Leukste moment bij DCT:

Het leukste moment bij DCT tot nu toe was de grote BBQ bij de officiële opening van het nieuwe pand. Dit was een ontzettend gezellige avond en het is altijd leuk om je collega's buiten het werk te leren kennen en hun families te ontmoeten. Hopelijk volgen nog vele leuke momenten waarbij we onze collega’s ook op persoonlijk vlak beter leren kennen.

 

Niels Veen

Wat vind je leuk aan je werk?

Het leuke aan werken bij DCT is voor mij de ruimte die er is om met het hele team nieuwe uitdagingen te overwinnen. Het informatie management vakgebied is constant in beweging en iedere dag brengt nieuwe mogelijkheden om zaken sneller, gemakkelijker, uitgebreider, etc. te doen dan de dag ervoor.

Over 5 jaar dan?

Over 5 jaar zit ik nog steeds bij DCT met al mijn huidige collega’s. Alleen zijn er dan nog veel meer collega’s en houden we contact via telecommunicatie omdat ik op een andere vestiging zit. We realiseren dezelfde doelen alleen op een manier die we nu nog niet voor mogelijk houden.

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd vind ik het lekker om te sporten en dan specifiek hockey. Lekker de gedachten verzetten en na afloop gezellig een drankje doen. Een mooie combinatie tussen prestatie en gezelligheid, met toch dat kleine beetje druk om te gaan als het slecht weer is omdat mijn teamgenoten er ook staan.

Leukste moment bij DCT:

Leukste moment bij DCT was de dag waarop we ons huidige pand betrokken. Ons kantoor spreekt me enorm aan met de open ruimtes, de vrolijke kleuren en de creativiteit van de kunstwerken. Het is een plek waar je door om je heen te kijken op andere gedachtes kunt komen, of iemand ziet zitten die je kan helpen in plaats van er zelf mee bezig te blijven.